Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je basaal metabolisme.

Naarmate we ouder worden, neemt de spiermassa af en als het door veroudering als een natuurlijk fenomeen wordt achtergelaten, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan. Wanneer sarcopenie optreedt als gevolg van onvoldoende spiermassa, belast het de botten en gewrichten, verhoogt het het risico op kraakbeenbeschadiging en artritis, en vermindert het de hoeveelheid activiteit, waardoor de kans op chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en dyslipidemie. Daarom is het belangrijk om de spiermassa op peil te houden volgens uw leeftijd en moet u controleren of u ‘sarcopenie’ heeft.

Sarcopenie kan worden gediagnosticeerd met een “vingerringtest” waarbij een hand om de kuit wordt gewikkeld. Dit is een methode die is ontwikkeld door het Geriatrics Research Institute van de Universiteit van Tokyo en omsluit het dikste deel van je kuit door je duimen en wijsvingers samen te brengen om een brede cirkel (vingerring) te vormen. Als de vingerzetting op dit moment groter is dan de omtrek van de kuit en er losse ruimte over is, wordt sarcopenie vermoed. Volgens het Instituut voor Geriatrie van de Universiteit van Tokyo hebben mensen met strakke vingerringen een 2,4 keer hoger risico op sarcopenie, en mensen met grotere vingerringen een 6,6 keer hoger risico op sarcopenie dan mensen met een bredere kuit.

U kunt ook bepalen of u sarcopenie heeft door de omtrek van uw kuit te meten met een instrument zoals een meetlint. Als resultaat van een experiment uitgevoerd door professor Jang-won Kim en Seon-yeong Kim van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Kyunghee University Hospital op 657 oudere Koreanen, is de spiermassa van het lichaam meestal evenredig met de kuitomtrek, en 82 % van de patiënten met de diagnose sarcopenie had een kuitomtrek van minder dan 32 cm. Daarom, als u ouder bent dan 65 en een grote kans op sarcopenie heeft, ongeacht uw lengte of geslacht, als uw kuitomtrek minder is dan 32 cm, moet u sarcopenie vermoeden.

Het is algemeen bekend dat om gewicht te verliezen, je spiermassa moet vergroten. Er zijn echter ook bezwaren dat het vergroten van de spiermassa niet veel effect heeft op gewichtsverlies. Er wordt uitgelegd dat de toename van het basaal metabolisme verwaarloosbaar is, 강남가인안마 zelfs als de spiermassa toeneemt.

Basaal metabolisme is de energie die door ons lichaam wordt gebruikt om het leven in stand te houden, zoals ademhalen en het handhaven van een geschikte lichaamstemperatuur. Als uw basaal metabolisme hoog is, verbruikt uw lichaam veel energie, dus u kunt gemakkelijk afvallen met een beetje lichaamsbeweging en u zult minder aankomen, zelfs als u dezelfde hoeveelheid voedsel eet.

Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je basaal metabolisme. Deskundigen leggen echter uit dat het basaal metabolisme dat door spieren wordt verbruikt niet erg groot is. Directeur Seo Jae verworven van 365mc Hospital zei: “In het algemeen spier die kan worden verhoogd door oefening ongeveer 1 kg, en de basale stofwisseling verbruikt door 1 kg spier 13 kcal. Genoemd.

Ook is het niet eenvoudig om spiermassa te vergroten tijdens het afvallen. Volgens de resultaten van veel onderzoeken die bij vrouwen zijn uitgevoerd, slaagden de meeste van hen er niet in om spiermassa te krijgen terwijl ze afvielen. “Als u regelmatig aerobics of krachttraining doen, kunt u het verlies van spiermassa die zich kunnen voordoen tijdens een dieet te voorkomen, maar het is moeilijk om spiermassa te vergroten tijdens het afvallen.” We moeten ons concentreren op het minimaliseren van het.”

Er wordt op gewezen dat regelmatige lichaamsbeweging belangrijk is als je spierverlies tijdens het dieet wilt verminderen, maar goede voeding is belangrijker. Dit komt omdat het gemakkelijk is om voedingsstoffen te missen die helpen de spierfunctie te behouden, zoals eiwitten en vitamines, als je een caloriearm dieet volgt. “Als je je calorieën tot het uiterste beperkt, verlies je spiermassa en lichaamsvocht, en je basaal metabolisme neemt af en je komt aan, dus als je gezond wilt eten met behoud van spiermassa, eet dan een verscheidenheid aan voedingsstoffen en consumeer 500 tot 1000 kcal minder dan normaal. “het is wenselijk om eiwitten te consumeren,” legde hij uit. “Eet eiwit als het complete eiwit dat voorkomt in vlees of vis, maar de inname van eiwit per maaltijd mag niet meer dan 30 g, zodat het lichaam niet het geval is bewaar het als vet door te veel te consumeren.”

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다